Kaip praneša telegramų kanalas „Pool of the First“ , artimas Lukašenkai, Baltarusijos diktatorius vakar atvyko į Rusiją. Agentūra „Belta“ patikslina, kad Rusijos Federacijos ir Baltarusijos vadovai turės aptarti „daugybę svarbiausių ir pagrindinių“ dvišalių santykių, tarptautinės darbotvarkės ir ekonomikos klausimų.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad susitikimo su A. Lukašenka pradžioje V. Putinas gyrėsi tariama Ukrainos kontrpuolimo nesėkme.

„Putinas susitikime su Lukašenka atsakė į pastabą, kad Ukrainos kontrpuolimo nėra: jis egzistuoja, bet nepavyko“, – rašo agentūra, kurią cituoja Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.

Be to, V. Putinas sakė, kad užpuolikai esą sunaikino neįsivaizduojamą kiekį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir užsienio „samdinių“ technikos.

„Kita vertus, veikė visiškai užsienio technika aprūpinti daliniai. Kalbant apie užsienio samdinius, jie taip pat patyrė didelių nuostolių. Dėl jų kvailumo. Šalių, kurių vyriausybės šiandien siunčia žmones į karo zoną, visuomenė taip pat turėtų žinoti, kas ten vyksta. Ir mes su tuo supažindinsime žmones, kad jie įvertintų savo valdovų veiksmus“, – sakė V. Putinas.

Lukašenka skundžiasi Putinui dėl „Wagner“: esą jie „įsitempę“

A. Lukašenka susitikimo su V. Putinu metu pranešė, kad Baltarusijos teritorijoje esantys privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai yra „įsitempę“. Jis teigė, kad samdiniai neva prašo „ekskursijos“ į Lenkiją.

„Jie prašo į Vakarus: „Leiskite mums išvykti.“ Aš sakau: „Kam jums reikia važiuoti į Vakarus?..“ „Na, važiuosime į ekskursiją į Varšuvą ir Žešuvą“, – sakė jis.

Pasak jo, „Wagner“ esą „laiko pyktį“ ant Lenkijos, nes ji padeda Ukrainai ginklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)