Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel aptars Europos ekonominę perspektyvą, džihadistų atakas, pabėgėlių ir migrantų dramą, Sirijos konfliktą ir santykius su Rusija bei Turkija. Tačiau daugiausiai dėmesio politikai skirs aptarti, kaip sumažinti euroskepticizmo augimą ir sustiprinti smarkiai pažeistą bloką. Trijų lyderių šiandienos susitikimas vyks likus trims savaitėms iki neoficialaus ES viršūnių susitikimo Bratislavoje, kur susirinks 27 valstybės narės. Didžioji Britanija nedalyvaus.

Tai antrasis derybų etapas tarp Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos politikų. Pirmasis etapas surengtas greitai po Britanijos birželio 23-osios referendumo dėl narystės ES.

Italijos premjeras M. Rencis 14 val. GMT laiku Neapolyje sutiks Vokietijos kanclerę ir Prancūzijos prezidentą, prieš jiems vykstant į Ventotenės salą. Lyderiai aplankys vieno iš ES steigėjų - italų politiko Altjero Spinelio - kapą.

Kritikai ragina mažiau kalbėti apie ES gelbėjimą ir imtis veiksmų. Baiminamasi, kad kitos valstybės narės gali savo šalyse surengti panašius referendumus.