Šis žingsnis atspindi šiltėjančius santykius tarp buvusių Šaltojo karo priešininkių.

Į vakarus nuo Seulo esančiame Inčono oro uoste Pietų Korėjos kariai perdavė Kinijos garbės sargybos kariams Kinijos valstybės vėliavomis uždengtus nedidelius lakuoto medžio karstus su žuvusiųjų palaikais. Tada karstai buvo įkelti į Kinijos oro pajėgų transporto lėktuvą.

Iš viso nuo 2013 metų, kai buvo sudarytas atitinkamas susitarimas, Pietų Korėja grąžino Kinijai 589 kritusių karių palaikus.

Palaikų perdavimas įvyko artėjant Kinijoje kasmet minimai Čingmingo šventei, per kurią žmonės paprastai lanko ir tvarko savo artimųjų kapus.

1950–1953 metų konflikte, kuris Kinijoje vadinamas Pasipriešinimo JAV agresijai ir pagalbos Korėjai karu, Šiaurės Korėjos pusėje dalyvavo maždaug 3 mln. kinų karių.

Jie išgelbėjo Šiaurės Korėją nuo sutriuškinimo, kai JAV vadovaujamos Jungtinių Tautų pajėgos 1950 metų pabaigoje nustūmė Kim Il Sungo armiją atgal prie Kinijos sienos.

Oficialiai Šiaurės ir Pietų Korėjos tebekariauja, nes Korėjos karas baigėsi paliaubomis, kurios niekada nebuvo ratifikuotos formalia taikos sutartimi, o šių šalių pasienio zona yra viena labiausiai militarizuotų vietų pasaulyje.

Dėl aukų skaičiaus ginčijamasi iki šiol. Vakaruose paprastai nurodoma, kad žuvo 400 tūkst. kinų karių. Tuo tarpu Kinija laikosi pozicijos, kad žuvo apie 180 tūkst. jos karių.