Taip jis atsakė į propagandisto klausimą, kokia kryptimi dabar juda Rusija. Anot D. Peskovo, Rusijos santykiai su Vakarų šalimis yra konfrontacijos stadijoje.

„Mes nejudame, nes jau atvažiavome į stotį, pavadintą „konfrontacija“. Ir turime susikaupti, būti stiprūs, mums reikia ištvermės atsargų, nes dar teks gyventi konfrontacijos sąlygomis“, – pasakė jis.

„Mūsų niekas nemyli ir mylėti pernelyg nesiruošia. Ir mums to nereikia“, – pridūrė Kremliaus ruporas.

Jis patikslino, neva Rusiją „kažkas myli ir, ko gero, ne mažiausia pasaulio dalis“, o sakydamas, jog „mūsų niekas nemyli“, turėjo omenyje „kolektyvinius Vakarus“.

Rusija nekeičia savo politinių visapusiško karo prieš Ukrainą tikslų, tačiau dabartinė Maskvos strategija jai jų įgyvendinti veikiausiai neleis. Tai savo naujausioje, pirmadienį paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

Ministerijos teigimu, pagrindinius Rusijos tikslus gruodžio 8 d. pakartojo Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Tada jis tvirtino, kad Maskva esą vis dar siekia užtikrinti Donbaso ir pietryčių Ukrainos gyventojų „apsaugą“, tačiau tariamo šių teritorijų „išlaisvinimo“ klausimu dar lieka daug darbo. Suvestinėje pažymima, kad tai reiškia, jog rusai ir toliau nori visiškos Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sričių kontrolės.

Tačiau, kaip nurodo ministerija, šiuo metu labai mažai tikėtina, kad Rusijos kariuomenė įgis pakankamai smogiamųjų galių, jog galėtų užimti minėtas sritis. Ministerija reziumuoja, kad per artimiausius kelis mėnesius Maskvos sausumos pajėgos reikšmingų laimėjimų nepasieks.

JK gynybos ministerija tokiomis suvestinėmis dalinasi kiekvieną dieną, nuo pat Rusijos visapusiško karo prieš Ukrainą pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)