„Speciali operacija buvo atlikta SBU dėka. Gerai padaryta! Detalės laikui bėgant. Šlovė Ukrainai!“ – džiaugėsi valstybės vadovas.

Jis taip pat paskelbė V. Medvedčuko nuotrauką, kurioje jis jau su antrankiais.

Skelbiama, kad V. Medvedčukas bandė pasislėpti nuo teisėsaugos pareigūnų, vilkėdamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniformą.

Vasario 27 dieną paaiškėjo, kad valstybės išdavyste įtariamas parlamentaras V. Medvedčukas pabėgo iš namų arešto.

Viktoras Medvedčukas

Ukrainos politikas, prorusiškos opozicijos Ukrainoje lyderis, milijardierius V. Medvedčiukas yra artimas Vladimiro Putino draugas.

Teigiama, kad jis buvo vienas iš kandidatų tapti Ukrainos ministru pirmininku, jei V. Putinui pavyks palaužti ukrainiečių pasipriešinimą.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Mykhailas Podolyakas pakomentavo V. Medvedčuko sulaikymą. Savo nuomonę jis išsakė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Medvedčukui šiandien, kad išgyventų, reikia pasislėpti Ukrainos kalėjime. Su garantuota daugiamete laisvės atėmimo bausme. Rusijos Federacijoje jis tikrai bus likviduotas kaip žmogus, kuris nuolat melavo apie nuotaikas Ukrainoje, vogė pinigus ir galiausiai tapo vienu iš karo iniciatorių“, – rašė M. Podolyakas.

Ukrainos prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius sakė, kad pareigūnai V. Medvedčuką sulaikė ne Kijeve.

"Medvedčuko Kijeve nebuvo. Jį paėmė Ukrainos saugumo tarnyba, kuri, sakykime, taip subtiliai, ieškojo, ieškojo ir rado", – sakė A. Arestovičius.

Pasak jo, Medvedčukas yra „labai vertingas šaltinis“, galintis pasakyti, kas Ukrainoje skatino prorusiškas nuotaikas.

„Dabar jis papasakos daug įdomių detalių“, – apibendrino A. Arestovičius.

Partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ frakcijos narys V. Medvedčukas įtariamas valstybės išdavimu.

67 metų verslo magnatas V. Medvedčukas, laikantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną vienu iš savo draugų, Ukrainoje vertinamas itin prieštaringai dėl savo ryšių su Maskva.

V. Medvedčukas yra vienas turtingiausių žmonių Ukrainoje: žurnalas „Forbes“ jo turtą vertina 620 mln. JAV dolerių. Parlamentaras yra sakęs, kad V. Putinas yra jo jauniausios dukters Darjos krikštatėvis.

Gegužės viduryje Ukrainos prokurorai pranešė, kad V. Medvedčukas ir kitas partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ frakcijos narys Tarasas Kozakas „įtariami valstybės išdavimu ir bandymais grobstyti nacionalinius išteklius Ukrainos Kryme“, kurį 2014 metais aneksavo Maskva.

V. Medvedčukas tvirtina, kad jam kaltinimai pareikšti už jo poziciją ir yra politiškai motyvuoti.

Generalinė prokurorė gegužės mėnesį sakė, kad V. Medvedčukas 2015 metais planavo pradėti išgauti gamtos išteklius prie Juodosios jūros pakrantės, priklausančios Ukrainai ir po Krymo aneksijos monopolizuotos Rusijos.

Jis taip pat įtariamas 2020 metais perdavęs Rusijai informacijos apie vieną slaptą Ukrainos karinį dalinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)