Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacijos (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahman pranešė, kad pirmadienį ataka buvo įvykdyta Al Šaaro rajone, Alepo miesto rytuose, kuriuos kontroliuoja opozicija.

Jo teigimu, per apšaudymus žuvo 18 civilių, tačiau šaltiniai sakė „Al Jazeera“, kad aukų skaičius yra didesnis. Pasak jų, žuvo mažiausiai 32 gyventojai.

„Žemė-žemė“ raketa pataikė į Al Šaaro rajoną. Žmonės pradėjo rinktis į teritoriją, o tada kariškiai paleido daugiau raketų į tą pačią vietą", - nurodė SOHR vadovas, pasak kurio, dešimtys žmonių buvo sužeisti, o kai kurie vis dar yra įstrigę po griuvėsiais.

Alepas, kadaise buvęs Sirijos ekonomikos varikliu, niokojamas mūšių nuo 2012 metų. Šiuo metu miestas padalytas į dvi dalis - vakarinę miesto dalį kontroliuoja vyriausybė, o rytinę - opozicija.

Tuo metu du JAV pareigūnai pranešė naujienų agentūrai „Reuters“, kad Rusija pradėjo vykdyti žvalgybinių bepiločių skrydžius virš Sirijos. Nenorėję prisistatyti JAV pareigūnai negalėjo pasakyti, kiek tiksliai bepiločių orlaivių dalyvauja žvalgybos misijose. Pentagonas atsisakė komentuoti.