Vidaus reikalų ministras Ihoris Klimenka sakė, kad per smūgius Umanės miesteliui į pietus nuo sostinės Kyjivo žuvo „iš viso 10 žmonių“, o centrinio Dnipro miesto meras Borysas Filatovas pranešė apie du žuvusiuosius.

Per praėjusią parą Rusijos kariuomenė puolė 11 Ukrainos regionų, įskaitant Červihivo, Sumų, Zaporižios, Charkivo, Luhansko, Chersono, paleido sparnuotąsias raketas, naudojo lėktuvus, minosvaidžius, bepiločius orlaivius, pranešė regionų karinės administracijos.

Po naujų Rusijos raketų atakų Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tviteryje pasmerkė „Rusijos teroro naktį“.

„Kiekviena tokia ataka, kiekvienas blogis prieš mūsų šalį ir žmones priartina teroristinę valstybę prie nesėkmės ir bausmės, o ne atvirkščiai, kaip jie mano. Mes nepamiršime nė vieno nusikaltimo, neleisime nė vienam įsibrovėliui išvengti atsakomybės“, – sakė V. Zelenskis.

„Šalis užpuolikė nepaliaujamai įrodo, kad svarbiausias šio karo tikslas yra teroras ir ukrainiečių bei visko, kas ukrainietiška, sunaikinimas“, – atskirai „Telegram“ programėlėje parašė jis.

„Rusijos blogį galima sustabdyti ginklais – tai daro mūsų gynėjai. Ir jį galima sustabdyti sankcijomis – pasaulinės sankcijos turi būti sustiprintos“, – sakė V. Zelenskis. Jis seniai ragina siųsti kur kas daugiau ginklų, sugriežtinti tarptautines baudžiamąsias priemones Rusijai ir geriau kontroliuoti, kaip įgyvendinami eksporto ribojimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją