Pasak jo padėjėjo Raoofo Hasano, politiko būklė stabili.

„Tai buvo bandymas jį nužudyti“, – tvirtino jis.

Įtariamasis buvo nušautas, sakė R. Hasanas.

„Antrasis vyras buvo sulaikytas policijos“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis ir pridūrė, kad neaišku, kas nušovė pirmąjį užpuoliką.

Nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šaudymą.

Pasak policijos, išpuolis įvyko Vazyrabado rajone, rytinėje Pandžabo provincijoje, kurią I. Khanas aplankė su didele sunkvežimių ir lengvųjų automobilių kolona, vykstančia sostinės Islamabado link.

I. Khanas vadovavo protesto eisenai, reikalaudamas pirmalaikių rinkimų.

Vėliau I. Khanas buvo pastebėtas su tvarsčiu ant kojos. Iš konteinerinio sunkvežimio politikas buvo perkeltas į kitą transporto priemonę, buvo paskelbta, kad jis yra saugus.

Keli jo partijos „Tehreek-e-Insaf“ šalininkai taip pat buvo sužeisti, teigiama politinės jėgos pranešime.

Incidentas įvyko praėjus mažiau nei savaitei po to, kai I. Khanas kartu su tūkstančiais šalininkų pradėjo savo žygį iš Pandžabo provincijos sostinės Lahoro.

Nuo balandžio, kai parlamentas per balsavimą dėl nepasitikėjimo jį nušalino nuo pareigų, I. Khanas tvirtina, kad jo nušalinimas buvo jo įpėdinio, ministro pirmininko Shahbazo Sharifo ir Jungtinių Valstijų sąmokslas, tačiau tiek naujasis premjeras, tiek Vašingtonas tai neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją