„Trečiadienį per kratas Ukrainos saugumo tarnyba aptiko Rusijos pasus, propagandinę literatūrą ir diplomatinių kelionių dokumentų“, išduotų Rusijos okupacinės valdžios, sakoma agentūros pranešime.

Anksčiau SBU paskelbė, kad imamasi „kontržvalgybos priemonių“ daugiau nei dešimtyje religinių vietų keliuose Ukrainos regionuose, įskaitant vakarinį Lvivo regioną, pietinį Chersono regioną ir Žytomyro regioną šalies šiaurės vakaruose.

„Šiuose leidiniuose Rusijos Federacijos atstovai neigia, kad egzistuoja ukrainiečių tauta, jų kalba ir kultūra, kvestionuoja Ukrainos valstybingumą“, – nurodė SBU.

Tarnyba paskelbė konfiskuotų Rusijos pasų, šv. Jurgio (Georgijaus) juostelių, jos yra Rusijos kariniai simboliai, plačiai naudojami karo šalininkų, ir Maskvą remiančių dokumentų nuotraukas. Anksčiau šį mėnesį prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Ukraina ribos su Rusija susijusias religines organizacijas šalyje.

Anksčiau trečiadienį SBU pareiškė, kad imasi priemonių, kuriomis siekiama „užkirsti kelią naudoti religines bendruomenes kaip „rusų pasaulio“ centrus ir apsaugoti gyventojus nuo provokacijų ir teroro aktų“. Ji paskelbė nuotraukas, kuriose chaki spalvos uniforma vilkintys darbuotojai apžiūri religines vietas, kai kada lydimi ilgais juodais drabužiais vilkinčių dvasininkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją