Pasak D. Peskovo, Rusijos politinė sistema „iš tikrųjų nėra demokratija, o brangiai kainuojanti biurokratija“, Kremliaus atstovą cituoja leidinys.

Šie D. Peskovo komentarai socialinėje žiniasklaidoje sulaukė didžiulio dėmesio, kai kurie komentatoriai tikina, kad tai buvo tiesioginis įrodymas, kad Rusijoje rinkimų rezultatai klastojami.

Prezidento rinkimai Rusijoje vyks 2024 metų kovą. Prognozuojama, kad juos ir vėl laimės V. Putinas.

Visgi pats D. Peskovas suskubo teisintis ir tikino Rusijos valstybinę naujienų agentūrą TASS „nieko panašaus nesakęs, kad tiesiog jį klaidingai suprato straipsnio autorius“.

D. Peskovas bandė paaiškinti savo teiginius, teigdamas, kad „visuomenės susitelkimas apie prezidentą neturintis precedento, ir jau dabar galima užtikrintai teigti, kad, jeigu V. Putinas iškels savo kandidatūrą, jis bus perrinktas didžiule persvara, dėl to negali būti jokių abejonių“.

„Rinkimai yra demokratija, savo kreipimesi apie tai kalbėjo ir pats prezidentas“, – pridūrė D. Peskovas.

„The New York Times“ straipsnis, kuriame cituojamas D. Peskovas, pavadintas „Amžinasis Putino karas“. Autoriai bando atsakyti į klausimą, kada gali baigtis karas Ukrainoje, ar Rusijos visuomenė gali nuo jo pavargti ir ar V. Putinas pradės siekti taikos.

Kaip matyti iš D. Peskovo žodžių, kuriuos cituoja „The New York Times“, Kremlius mano, kad niekas nekelia grėsmės V. Putino valdžiai, juolab kad pats Kremlius kontroliuoja rinkimų procesą.

D. Peskovas, kaip rašo „The New York Times“, taip pat atsakė į klausimą apie perspektyvas užbaigti karą Ukrainoje. Anot jo, dabar nėra pagrindo pasirašyti taikos sutarties ir vadinamoji „specialioji operacija“, kaip Rusija vadina karą Ukrainoje, „artimoje ateityje“ bus tęsiama.

Į tiesioginį klausimą, ar Rusija nori užgrobti daugiau Ukrainos teritorijų, Kremliaus atstovas atsakė: „Ne. Mes tiesiog norime kontroliuoti visas tas žemes, kurios dabar mūsų konstitucijoje įrašytos kaip mūsų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)