Meksikos civilinės gynybos agentūros pranešime sakoma, kad keturi žmonės, tarp jų du vaikai, žuvo Čiapaso valstijoje, nuošliaužai užpylus jų namą. Kiti du žmonės nuskendo Tabasko valstijoje.

„Gamma“ savaitgalį atnešė itin daug kritulių į kai kurias Jukatano ir Čiapaso dalis, paveikdama daugiau kaip pusę milijono žmonių. Labiausiai nukentėjo Tabasko valstija, kur į laikinas prieglaudas buvo evakuota daugiau kaip 3,4 tūkst. gyventojų.

Audra pasiekė pakrantę šeštadienį netoli Tulumo, o jos vėjo greitis siekė beveik 110 km per valandą, nurodė Majamyje įsikūręs Nacionalinis uraganų centras.

Meksikos valdžia sekmadienio vakarą vėl perspėjo Jukatano gyventojus, kadangi „Gamma“ tebebuvo šalia pakrantės. Uraganų centro duomenimis, audra buvo už maždaug 305 km į šiaurės rytus nuo Meksikos Progreso uostamiesčio, o jos vėjo greitis siekė 95 km per valandą.

Kintana Roo turizmo departamentas penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, jog valstijoje tuo metu buvo apie 41 tūkst. turistų, o Kankūno ir Kosumelio viešbučiuose buvo užimta daugiau kaip 30 proc. kambarių.

Tas rajonas tik neseniai vėl atsidarė turistams po karantino, įvesto dėl koronaviruso pandemijos.