„NATO atliko pagalbinį vaidmenį Afganistane ir padeda afganų vyriausybei bei afganų saugumo pajėgoms atkurti tinkamą padėtį ir šiokį tokį stabilumą toje šalyje“, – gynybos sekretorius Ashtonas Carteris sakė per vieną renginį Floridoje.

„Dabar dirbame su NATO, stiprindami Rusijos agresijos atgrasymą“, – pridūrė jis, taip pat atkreipdamas dėmesį į šiuo metu NATO vykdomas misijas, tokias kaip patruliavimas Egėjo jūroje, per kurią plaukia migrantus gabenantys žmonių kontrabandininkų laivai.

D.Trumpas ne kartą kritikavo Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją – 28 narių karinį aljansą, įkurtą po Antrojo pasaulinio karo kaip atsvarą Sovietų Sąjungai.

„NATO yra pasenusi“, – jis sakė duodamas interviu televizijai antradienį, tvirtindamas, kad šis blokas turi būti „pertvarkytas, pakeistas į gerąją pusę“.

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Joe Dunfordas atkartojo A.Carterio poziciją dėl NATO.

„Sunku įsivaizduoti, kaip dabar gali kilti tokių klausimų, kai matome iššūkius Europoje – tiek rytuose, tiek pietuose“, – sakė jis.

„Dėl NATO reikalingumo nekyla jokių klausimų“, – pabrėžė jis.

Tuo tarpu demokratų prezidentinės kampanijos favoritė Hillary Clinton sakė, kad NATO yra „viena geriausių investicijų, kurias yra kada nors yra atlikusi Amerika“.