„Prezidentas D. Trumpas ne kartą leido suprasti, jog jis nėra Amerikos kariškių dislokavimo visame pasaulyje ir JAV įsitraukimo (į kitų šalių reikalus) šalininkas. Bet prezidento D. Trumpo požiūris į mūsų pusrutulį visada buvo visiškai kitoks. Jis supranta, kad Jungtinėms Valstijoms tenka ypatinga atsakomybė už demokratijos ir laisvės rėmimą šiame pusrutulyje“, - pabrėžė M. Pence`as.

Anot jo, „omenyje turimas ne tik laisvės idėjų rėmimas“. „Neveiksnios valstybės neturi sienų, o Venesuela - neveiksni valstybė“, - pareiškė viceprezidentas.

Trečiadienį opozicijos kontroliuojamos Venesuelos Nacionalinės Asamblėjos (parlamento) pirmininkas Juanas Guaidas pasiskelbė šalies prezidentu. Politiką laikinuoju valstybės vadovu jau pripažino JAV, Kanada, Argentina, Brazilija, Gvatemala, Kolumbija, Kosta Rika, Paragvajus, Peru, Čilė, Ekvadoras, Gruzija ir Amerikos Valstybių Organizacija.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduras pavadino tokius veiksmus Vašingtono surengtu perversmu ir paskelbė, kad nutraukiami diplomatiniai santykiai su JAV. Daugelyje šalies miestų vyksta opozicijos protesto akcijos, virstančios susirėmimais su policija ir nacionaline gvardija. Yra aukų.