Lapkričio 8 d. Achmatui Kadyrovui suėjo 18-a ir, remiantis Rusijos teisės aktais, jis jau gali užimti vadovaujamą postą, skelbia news.zerkalo.io.

„Neabejoju, kad jo paskyrimas į šį atsakingą postą padės pagerinti ministerijos veiklos sporto plėtros, jaunimo politikos įgyvendinimo bei jaunesniosios kartos patriotinio, dvasinio ir moralinio ugdymo srityse lygį ir kokybę. Jis [Achmatas] pats yra sportininkas, laimėjo ne vieną mišrių kovos menų ir bokso turnyrą. Mano brangus sūnėnas yra labai jautrus su jaunimu susijusiems klausimams. Tikiu, kad jis puikiai susidoros su jam patikėtomis užduotimis“, – pareiškė M. Daudovas.

2018 m. BBC rusų tarnyba paskaičiavo, kad beveik trečdalis (30 proc.) 158 aukštas pareigas užimančių Čečėnijos valdininkų yra R. Kadyrovo giminaičiai, 23 proc. – eiliniai kaimiečiai, o dar 12 proc. – Čečėnijos lyderio ir jo artimųjų bičiuliai.

2020 m. R. Kadyrovas savo vyriausiąją dukrą Aišat paskyrė Čečėnijos kultūros viceministre, praėjus metams ji tapo kultūros ministre, tada jai buvo 22-eji. 2020 m. gruodžio mėnesį Chadižat, kita R. Kadyrovo dukra, tapo Grozne įsikūrusio Ikimokyklinio ugdymo departamento vadove.

2022 m. Čečėnijos prezidento sūnus Achmatas tapo Rusijos vaikų ir jaunimo judėjimo regioninio padalinio vadovu. Tada jam buvo 16-a.

Galiausiai šių metų vasario mėnesį 26-erių metų amžiaus Chamzatas Kadyrovas, R. Kadyrovo sūnėnas, buvo paskirtas vicepremjeru bei nuosavybės ir žemės santykių ministru. Prieš tai jis trejus metus ėjo Čečėnijos sporto ministro pareigas.

Pats R. Kadyrovas, komentuodamas jam žeriamą kritiką, nurodė, kad Čečėnija nesubyrės dėl to, kad keletą postų vyriausybėje užima jo artimieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)