Skelbiama, kad moteris prieš mirdama garsiai rėkė: „padėkite man, padėkite“.

Pranešama, kad šiuo metu bandoma nustatyti trečiojo žuvusio asmens tapatybę, nustatyta, kad tai yra vyro kūnas, kol kas nepatvirtintais duomenimis, tai gali būti Salahas Abdeslamas, kuris yra atsakingas už mažiausiai vienas Paryžiuje surengtas šaudynes.

Paryžiaus prokuroras Francois Molins tepasakė, kad „viskas, ką galiu pasakyti tai tai, kad susisprogdinęs asmuo nebuvo Hasna“.

Anksčiau skelbta, kad savižudė moteris pati detonavo sprogmenis, ji buvo įvardinta kaip pagrindinio „Islamo valstybės“ džihadisto Abdelhamido Abaaoudo, kurį per reidą Paryžiuje nukovė prancūzų policija, pusseserė Hasna Ait Boulahcen.

Džihadistas Abdelhamidas Abaaoudobuvas susijęs su keturiais iš šešių šiemet pareigūnų sužlugdytų teroristų išpuolių Paryžiuje, ketvirtadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as.

„Prancūzijos tarnybos nuo 2015 metų pavasario užkirto kelią šešiems išpuoliams. Abaaoudas buvo prisidėjęs prie keturių iš jų“, – sakė B. Cazeneuve'as žurnalistams netrukus po prokuratūros patvirtinimo, kad penktadienio teroro išpuolių Paryžiuje sumanytojas A. Abaaoudas žuvo per trečiadienį Prancūzijos sostinės šiauriniame priemiestyje surengtą policijos reidą.

DELFI primena, kad trečiadienio naktį ir rytą Paryžiaus priemiesčiuose aidėjo šūviai ir sprogimai, pareigūnai vykdė antiteroristinę operaciją. Šaltiniai teigė, kad butas San Deni priemiestyje buvo apsuptas atsekus įtariamųjų mobiliųjų telefonų informaciją. Įtariamieji ruošėsi atlikti „kažkokius veiksmus“, galimai surengti dar vieną teroro išpuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)