Teisėsaugos pareigūnai ginkluoti pistoletais, automatiniais šautuvais ir specialiais snaiperiniais šautuvais. Vaizdo įraše užfiksuota, kaip vienas iš Ukrainos vidaus reikalų ministerijos specialiojo būrio kovotojų į žurnalisto klausimą atsako: „Mes į žmones nešaudome“.

Tačiau kiti specialiojo būrio kovotojai, kaip spėjama, savo vadovybės klausia: „O mes leidimą turime? Leidimą turime?“.

Visai gali būti, jog leidimas, apie kurį kalbama – leidimas naudoti šaunamuosius ginklus.

Kaip teigia vaizdo įrašo autorius, patalpinęs jį internete, greičiausiai jame kalbama apie vasario 20-21 dienų įvykius.

J. Lucenka: prie įvažiavimo į Sevastopolį Rusijos laivynas dislokavo šarvuotus transporterius

„Naujausiais duomenimis, Rusijos Juodosios jūros laivynas prie įvažiavimo į Sevastopolį dislokavo šarvuotus transporterius. Tai labai neraminantis signalas. Vis dėlto, ir šioje situacijoje nereikia karščiuotis ir išsakyti radikalių pareiškimų. Reikia ramiai sureguliuoti situaciją, užtikrinant ir teritorinį vientisumą, ir taiką visoje Ukrainos valstybėje“, - „Penktojo kanalo“ eteryje sakė Jurijus Lucenka.

Priminsime, kad labai tikėtina, jog šiuo metu buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius yra Sevastopolyje. Apie tai savo „Facebook“ puslapyje pranešė Sevastopolio visuomenės informavimo centro IPC direktorė Tatjana Richtun.

„Janukovyčius prieš valandą su „Berkut“ apsauga pervažiavo Jaltą link Sevastopolio“, - naktį iš sekmadienio į pirmadienį parašė T. Richtun.

Svarbu tai, kad dabar Sevastopolyje yra iš Kijevo pabėgęs buvęs Gynybos ministerijos vadovas Pavelas Lebedevas. Apie tai pranešama Gynybos ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

„Dėl šeiminių aplinkybių 2014 metų vasario 22-24 dienomis aš esu Sevastopolyje. Pirmadienį aš vėl būsiu darbo vietoje ir toliau vykdysiu savo pareigas“, - teigiama P. Lebedevo pranešime.

P. Lebedevo teigimu, šis išvykimas suderintas su prezidentu V. Janukovyčiumi, kurį Aukščiausioji Rada pripažino pasišalinusiu iš savo pareigų.