Vaizdo įrašą sukūręs britas, nepanoręs atskleisti savo tapatybės, teigia, jog prie jo prisiartino juodaodis kruvinomis rankomis, kuriuose spaudė kapoklę mėsai ir peilį. Liudininkas vyrą filmavo mobiliuoju telefonu, o žudikas su juo labai norėjęs pasikalbėti.

„Turime kovoti su jais lygiai taip pat, kaip jie kovoja su mumis. Akis už akį, dantis už dantį. Atsiprašau, kad tai matyti buvo priverstos moterys, tačiau, kita vertus, mūsų moterys tokius dalykus mato nuolat. Jūs, žmonės, jau niekada nebebūsite saugūs. Verskite valdžią – jai jūs nerūpite“, – rėkia vyras kruvinomis rankomis.

Po tragedijos žudiką filmavęs vyras sakė, jog nusikaltimą pamatė vykdamas į pokalbį dėl darbo.

„Siaubingai liūdna manyti, kaip taip miršta žmogus. Patys suprantate. Jis nepadarė nieko, už ką turėjo mirti – būtent šiandien. Jaučiuosi tragiškai, šiandien siaubingai keista diena“, - Jungtinės Karalystės ITN naujienų laidai sakė liudininkas.

Jaunųjų skaučių lyderė Ingrid Loyau-Kennett, kuriai - 48 metai, laikraščiui "The Daily Telegraph" sakė paklaususi užpuolikų, kodėl jie įvykdė išpuolį.

Vienas jų jai pasakė, kad jie nori "šįvakar pradėti karą Londone".

Manoma, jog tai pirmasis islamistų įvykdytas nužudymas Londone nuo tada, kai 2005 liepą Jungtinės Karalystės sostinėje buvo įvykdytas savižudžių išpuolis. Visa Jungtinė Karalystė šokiruota žudikų šaltakraujiškumo, tragedijos vieta masina smalsuolius.