Moteriai buvo pateiktas kaltinimas „finansine parama terorizmui“. Prancūzijos teisėsaugos institucijų duomenimis, N. Haddadi 2015 metais nupirko sūnui (alžyriečių kilmės prancūzui) bilietą į Alžyrą, iš kur šis išvažiavo į Siriją ir ten prisijungė prie teroristų. Be to, pasak prokuratūros atstovų, N. Haddadi ne kartą siuntė savo sūnui pinigų į Siriją.

Pati nuteistoji neigia jai pateiktus kaltinimus. „Negaliu patikėti, kad esu siejama su terorizmu, - sakė ji. - Aš niekada nesiunčiau pinigų į Siriją ar Turkiją“. N. Haddadi advokatas jau pareiškė ketinąs apskųsti teismo sprendimą.

Teisiamųjų suole atsidūrė ir teroristo jaunesnysis brolis, kuriam buvo pateiktas kaltinimas ryšiais su teroristais. Jis nuteistas vienus metus kalėti lygtinai.

N. Haddadi dirba verslo konsultante Elzase, Prancūzijos šiaurės rytuose. Prokuratūros duomenimis, jos sūnus 2015 metais paliko Prancūzijos teritoriją, nors buvo pasirašęs pasižadėjimą neišvykti iš šalies. Iš pradžių jis nuvyko į Alžyrą, o vėliau atsidūrė Sirijoje, kur prisijungė prie teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės. 2016 metų rugpjūtį, pasak N. Haddadi, jai telefonu buvo pranešta apie sūnaus, kuriam tada buvo 21 metai, mirtį.