„Jis pasidavė po derybų“, paleisdamas paskutinę įkaitę, o anksčiau paleidęs tris, sakė penktadienį vakare policijos šaltinis.

Apie 14 val. 50 min. Grinvičo (17 val. 50 min. Lietuvos) laiku pistoletu ginkluotas vyras įėjo į CIC banko skyrių 13-ajame Paryžiaus rajone, vos už 200 metrų nuo policijos nuovados.

Jis paėmė įkaitais tris moteris ir vieną vyrą, netrukus paleido dvi moteris, o po pusantros pusantros valandos – ir vyrą. Ketvirtą įkaitą – moterį jis išleido apie 17 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku.

Sutikęs pasiduoti vyras, išėjęs iš banko rankas laikydamas sudėtas už galvos, iš karto buvo sulaikytas. Pasak policijos atstovo Christophe'o Crepino, nebuvo iššauta nė vieno šūvio; sulaikytasis 43-ejų vyras nuvežtas į psichiatrinę.

Paryžiaus kriminalinės policijos viršininkas Christianas Flaeschas sakė, kad šis įkaitų grobikas buvo „žinomas rajono policijai ir psichinės sveikatos pareigūnams“

Pasak jo, į banką įėjęs vyriškis turėjo pistoletą ir ašarinių dujų balionėlį.

Vienas banko tarnautojų suspėjo paspausti aliarmo mygtuką, kai užpuolikas įėjo į banką.

Policija uždarė teritoriją aplink minėtą banką, blokavo eismą, ant gretimų stogų įsitaisė snaiperiai.

Policijos derybininkas informavo įkaitus laikantį vyrą, kad jo reikalavimą dėl socialinio būsto „labai rimtai nagrinėja“ valdžia.