32 metų moteris iš Londono Grinvičo rajono policijai tvirtino pabėgusi, kai netoli Tadž Mahalo esančio viešbučio „Agra Mahal“ administratorius Sachinas Chauhanas 3.45 val. ryto pasibeldė į jos duris, teigdamas, kad nori ją išmaudyti ir padaryti masažą su aliejais, rašo „The Telegraph“.

Savo šiurpiame pareiškime ji pasakojo, kaip išstūmė administratorių iš savo numerio ir pareikalavo palikti ją ramybėje. Tačiau S. Chauhanas vis tiek mėgino patekti į jos kambarį, pasitelkęs atsarginį raktą. Britė tvirtino daugiau kaip valandą mėginusi prisišaukti pagalbą, bet kiti svečiai ignoravę jos riksmus.

S. Chauhanas ir viešbučio apsauginis trečiadienį stojo prieš Agros magistratų teismą, tačiau kaltinamojo advokatas teigė, kad jo klientas neigia kaltinimus, kurie iš seksualinio priekabiavimo buvo pakeisti į mėginimą išžaginti. Advokatas spėjo, kad britų turistė tuo metu buvo „apsvaigusi“, ir pridūrė, kad ketvirtadienį S. Chauhanas perskaitys kaltės nepripažinimo pareiškimą.

„Mergina paprašė 4 val. ryto ją pažadinti. 4 val. 05 min. S. Chauhanas pasibeldė į jos duris. Durų ji neatidarė. Norėdamas išsiaiškinti, ar neatsitiko kažkas negera, jis pasikvietė apsauginį, kad šis atidarytų duris. Mergina nusprendė šokti per langą. Jis su ja nekalbėjo. Galbūt ji buvo apsvaigusi“, - savo įvykių versiją dėstė advokatas Prakashas Narainas Sharma.

Anot P. N. Sharmos, jo ginamasis nesiūlė moteriai jokio masažo. Advokatas teigė, kad tokie tvirtinimai tėra sąmokslas, kuriuo siekiama sumenkinti Agros, kaip saugaus miesto, reputaciją ir atgrasyti turistus nuo nakvynės šiame mieste, priverčiant juos sugrįžti į viešbučius Delyje.

Inspektorius Paranjeetas Kauras iš Agros turizmo policijos pažymėjo, kad moteris nebuvo apsvaigusi ir nurodė, kad jos kambaryje nebuvo jokių ženklų, kad ji būtų vartojusi alkoholį ar kvaišalus.

Moterų teisių aktyvistės sako, kad šis britų turistės atvejis išryškino Indijos moterų baimę ir seksualinio priekabiavimo, kuriam jos pasmerktos, mastą. Visame pasaulyje nuskambėjęs 23 metų studentės grupinis išžaginimas ir nužudymas viename Delio autobuse sukėlė tikrą „baimės psichozę“, teigia jos.

Naujausi turistės kaltinimai pasigirdo tuo metu, kai Indijos parlamentas patvirtino naują įstatymo projektą, kuriame žagintojams numatomos griežtesnės bausmės, įskaitant kalėjimą iki gyvos galvos ir mirties bausmę, jei auka nuo patirtų sužalojimų miršta.