Centrinės Henano provincijos sveikatos komisijos direktorius Kan Kuančengas spaudos konferencijoje sakė, kad „2023 metų sausio 6 dienos duomenimis, provincijoje užsikrėtusiųjų COVID-19 yra 89,0 proc.“

Remiantis šiais duomenimis, galima teigti, kad šiuo metu Henane, kuriame gyvena 99,4 mln. gyventojų, gali būti užsikrėtę apie 88,5 mln. žmonių.

Pasak Kano, apsilankymai karščiavimo klinikose aukščiausią tašką pasiekė gruodžio 19 dieną, „po to buvo stebima nuolatinė mažėjimo tendencija“.

Kinija kovoja su augančiu susirgimų skaičiumi po to, kai praėjusį mėnesį nusprendė panaikinti trejus metus trukusius uždarymus, karantinus ir masinius testavimus, kurie pakirto šalies ekonomiką ir sukėlė retus protestus visoje šalyje.

Pekinas pasiryžęs tęsti atsivėrimo procesą ir sekmadienį panaikino privalomą karantiną visiems atvykstantiems iš užsienio, taip pat atvėrė sieną su pusiau autonominiu pietiniu Honkongo miestu.

Tačiau prognozuojama, kad šį mėnesį šalyje švenčiant Mėnulio Naujuosius metus infekcijų padaugės, nes milijonai žmonių iš didžiųjų miestų tradiciškai keliaus pas pažeidžiamus vyresnio amžiaus giminaičius į kaimus.

Remiantis oficialiais duomenimis, per pirmąją prieššventinių kelionių bangą šeštadienį šalyje keliavo 34,7 mln. žmonių, t. y. daugiau nei trečdaliu daugiau nei pernai, skelbia valstybinė žiniasklaida.

Praėjusią savaitę oficialūs duomenys parodė, kad nuo gruodžio pradžios, kai Kinijoje buvo sušvelninti COVID apribojimai, užsikrėtė tik 120 tūkst. žmonių, o 30 mirė.

Tačiau praėjusį mėnesį Pekinas susiaurino mirčių nuo COVID sąvoką, o masiniai testavimai nebėra privalomi, todėl Kinijos teikiami duomenys nebeatspindi tikrojo protrūkio masto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją