Kaip pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas, Rusija neatsisako mėginimų rasti silpnų Ukrainos gynybos vietų Černihivo ir Sumų ruožuose, praneša UNIAN.

Pasak generolo, pasienyje fiksuojamas priešo diversinių-žvalgybinių grupių skverbimasis, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi.

„Mes imamės visų reikiamų priemonių gynybiniams pajėgumams stiprinti, glaudžiai bendradarbiaudami su karinių administracijų vadovais. Didiname inžinerinių užtvarų skaičių, taip pat įrengiame papildomas stebėjimo kameras“, – sakė jis.

S. Najevas taip pat patikino, kad priešo mėginimai kirsti bet kurią valstybinės sienos atkarpą šalies šiaurėje bus nesėkmingi.

„Jei grėsmės lygis augs, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas sustiprins mūsų kariuomenę, kad priešas neįstengtų įsiveržti į Ukrainą“, – pridūrė jis.

Kaip jau buvo pranešta, į Baltarusijos teritoriją permetus „Wagner“ samdinių, Ukraina vėl sustiprino saugumo priemones pasienyje.

Pavyzdžiui, Černihivo srityje tik viename iš ruožų buvo iškasta daugiau kaip 40 km prieštankinių griovių ir įrengta daugiau kaip 30 tūkst. minų spąstų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)