C. Ramaphosa, kuris yra visiškai paskiepytas, prastai pasijuto po anksčiau sekmadienį Keiptaune įvykusios valstybinės ceremonijos velioniui eksprezidentui Frederikui Willemui de Klerkui pagerbti, bet nepraranda geros nuotaikos, jį stebi gydytojai, sakoma pranešime.

Praėjusį mėnesį PAR buvo aptikta daug mutacijų turinti, užkrečiamesnė pandeminio koronaviruso omikron atmaina, sukėlusi paniką visame pasaulyje.

C. Ramaphosa kol kas izoliuojasi Keiptaune ir visus įgaliojimus ateinančiai savaitei perdavė viceprezidentui Davidui Mabuzai.

Prezidentas neseniai lankėsi keturiose Vakarų Afrikos valstybėse. Jam ir visiems kitiems PAR delegacijos nariams visose šiose šalyse buvo atliekami testai dėl COVID-19, nurodoma pranešime.

„Prezidentui gruodžio 8 dieną sugrįžus į Johanesburgą, jo testo rezultatas taip pat buvo neigiamas“, – sakoma jame.

Prezidentūra citavo C. Ramaphosos žodžius, kad jo užsikrėtimas yra įspėjimas dėl pasiskiepijimo ir tolesnio saugojimosi svarbos.

„Pasiskiepijimas vis dar yra geriausia apsauga nuo sunkios ligos ir hospitalizacijos“, – sakoma pareiškime.

Nors užsikrėtimo omikron atmaina atvejų jau yra visame pasaulyje, kol kas iki galo neaišku, ar šis variantas sukelia sunkesnę ligą ir ar jis gali apeiti vakcinų sukurtą imunitetą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją