Palydovinių nuotraukų srityje besispecializuojanti įmonė „Planet Labs“ šiuos kadrus užfiksavo liepos 5-ąją – praėjus dienai po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Zaporižios AE gali būti užminuota.

Geriausios kokybės nuotraukoje, padarytoje 10.51 val. Lietuvos laiku, yra penki balti objektai. Įdomu tai, kad 8.27 val. Lietuvos laiku padarytoje pirmoje nuotraukoje baltų objektų, esančių antroje ir trečioje nuotraukose, nematyti.

Neaiškūs balti objektai gali būti tiesiog pasikeitusio apšvietimo sukurta iliuzija, tačiau kategoriškai taip tvirtinti negalima, nes remiantis vien nuotraukomis neįmanoma tiksliai pasakyti, kas jose užfiksuota.

Nė vienoje palydovinėje nuotraukoje, kurias gavo „Sky News“, nematyti trečiojo reaktoriaus stogo pokyčių.

Karališkojo jungtinių paslaugų instituto (RUSI) Branduolinio ginklo platinimo ir branduolinės politikos skyriuje dirbanti Darya Dolzikova sakė: „Iš nuotraukų sunku spręsti, kas tai per stogo pokyčiai, tuo labiau – ar jie kaip nors susiję su sprogmenimis, neva padėtais ant Zaporižios AE reaktorių stogų, kaip teigia Ukrainos žvalgyba.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją