„Maxar“ palydovinėse nuotraukose, gautose šį rytą 10.56 val., matyti, kaip daug Rusijos sausumos pajėgų, kuriose yra šimtai karinių transporto priemonių, juda į šiaurės rytus nuo Ukrainos Ivankovo ​​miesto link Kijevo, kuris yra maždaug už 65 km.

Konvojus tęsėsi daugiau nei 5 kilometrus ir jame buvo kuro, logistikos ir šarvuočių, tokių kaip tankai, pėstininkų kovos mašinos, savaeigė artilerija.

Kiek anksčiau apie šiuos karių judesius naujienų portalui strana.news sakė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Vadymas Denysenka. „Tačiau žinome, kuria kryptimi jie juda, ir esame pasiruošę“, – portalas cituoja patarėją.

Iki šiol Rusijos kariai atakavo Kijevą iš šiaurės vakarų ir šiaurės rytų.

Rusų karinė technika

Remiantis ukrainiečių šaltiniais, sekmadienį vyko abiejų šalių pajėgų kautynės dėl aerodromo kontrolės Vasilkivo mieste. Tuo metu Prylukuose pranešta apie kelis sunaikintus rusų tankus. Remiantis Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, ukrainiečių kariai taip pat atrėmė kelias sudėtingas atakas Hostomelyje ir Irpinyje.

Netoli Kijevo esančioje Bučioje nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip iš karinių transporto priemonių apšaudomi gyvenamieji namai.

Tačiau ukrainiečių pajėgos vėl visiškai kontroliuoja 1 mln. gyventojų turintį Charkovą, pranešė šio regiono gubernatorius Olegas Sinegubovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės