Anot „Maxar Technologies“, palydovinės nuotraukos rodo, kad kai kurie vilkstinės elementai „persikėlė“ į miškus ir miškingas vietoves netoli Lubiankos. Palydovinės nuotraukos buvo padarytos ketvirtadienį 11.37 val. Kyjivo laiku.

Velkama artilerija ir kita technika slepiasi negausiaojem medžių tankmėje netoli Lubiankos, maždaug penkių kilometrų į šiaurės vakarus nuo Antonovo oro bazės.

Berestjankoje, maždaug 15 km į vakarus nuo oro bazės, lauke prie medžių stovi keli degalų sunkvežimiai ir, kaip rodo palydovai, daugybiniai raketų paleidimo įrenginiai.

Į pietryčius nuo Ivankovo, 60 km kolonos pabaiga, važiuojamojoje dalyje vis dar matyti keli sunkvežimiai ir technika.

Tuo metu Pentagonas skelbia, kad Rusijos pajėgos, besiveržiančios Kijevo link, per pastarąją parą pajudėjo apie 5 kilometrus.

Rusijos kariuomenė veržiasi į miestą dviem grupėmis – iš šiaurės vakarų ir rytų. Pirmasis iš jų yra 15 km atstumu nuo Kijevo centro, tai yra, jis buvo netoli miesto pakraščio. Iš rytų besiveržianti grupė priartėjo prie 40 km, skelbia BBC.

Černigovas, pasak pareigūno, dabar yra apsuptas.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija ketvirtadienį popiet pranešė, kad Rusijos pajėgos nukreipia pajėgas apsupti miestus, todėl puolimui vadovaujančių grupių nuolat mažėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją