Prieš pat patekant saulei, egzekucijos vykdytojai ant mirtininko kaklo užveržė kilpą ir jį pakorė. Savo gyvybe iranietis turėjo sumokėti už turėtą kilogramą „ledo“ arba „kristalo“ – metamfetamino atmainos. Praėjus lygiai 12 minučių medikai paskelbė, jog nusikaltėlis negyvas, jo palaikai atiduoti palaidoti.

Tačiau kitą dieną morge darbuotojui, rengusiam lavoną grąžinimo artimiesiems procedūrai, užkliuvo viena keista detalė: plastikinė plėvelė, į kurią buvo suvynioti palaikai, ties pakartojo nosimi buvo iš vidaus aprasojusi. Pasirodo, jog Alizera buvo gyvas.

Nusikaltėlis nedelsiant nugabentas į Bodžnurdo mieste esančią Imano Ali ligoninę.

Laukia kol atsigaus – tada kars vėl

Didžiuliam nusikaltėlio šeimos skausmui, Irano teismų sistemos pareigūnai nekantriai laukia, kol nusikaltėlis atgaus jėgas – ketinama jį vėl karti, bent jau taip skelbia valstybinis dienraštis „Jam-e-Jam“.

Irano pareigūnai tvirtina, jog vyras buvo nuteistas mirties bausme (korimas – tik vienas iš galimų variantų), todėl bausmę reikia vykdyti dar kartą. Tačiau žmogaus teisių gynėjai, kuriems ir taip nerimą kelia šalyje nemažėjantis mirties bausmių skaičius, sako, jog Alizerai turėtų būti suteikta malonė ir leista gyventi.

Medicinos seselė dienraščiui „Jam-e-Jam“ sakė, jog Alizeros sveikatos būklė iš esmės patenkinama, kiekvieną dieną jis jaučiasi vis geriau. „Negalėjome patikėti, jog jis gyvas. Labiausiai dėl to džiaugiasi dvi jo dukros“, - žurnalistams sakė pasmerktojo artimieji.

Mohammadas Erfanas – teisėjas, dirbantis Irano administraciniame teisme, minėtajam dienraščiui sakė: „Revoliucijos teismas skyrė mirties bausmę... esant tokioms aplinkybėms, bus bandoma ją įvykdyti antrą kartą“.

Alizera, kurio pavardės Irano žiniasklaida nutarė neskelbti, buvo sulaikytas prieš trejus metus, jis su savimi turėjo apie kilogramą narkotikų. „Ledas“ – kaip ir dauguma narkotinių medžiagų, pavyzdžiui, opiumas, Irane gana pigus. Teismas vyrą pripažino kaltu ir skyrė jam mirties bausmę.

Remiantis Irano įstatymais, pasmerktieji prieš mirties bausmę turi būti sąmoningi ir geros sveikatos – korimas atidedamas tais atvejais, kai myriop pasmerktoji moteris laukiasi arba nuteistasis yra komos būsenoje. Kai Irane skiriama mirties bausmė užmėtant akmenimis, pavyzdžiui, santuokinės neištikimybės atvejais, jeigu auka stebuklingu būdu išgyvena, gyvybė dovanojama.