Proteste sostinėje Islamabade dalyvavęs premjeras Imranas Khanas apkaltino kaimyninę Indiją Kašmyro regione vykdant karo nusikaltimus ir išvadino Indijos premjerą Narendrą Modį fašistu.

Islamabade tūkstančiai pakistaniečių susirinko Konstitucijos prospekte priešais Vyriausybės pastatą, kur I. Khanas pažadėjo ir toliau spausti Indiją, kad ši „išlaisvintų“ Kašmyrą, rašo „Deutsche Welle“.

Pakistano premjeras taip pat įspėjo Naująjį Delį, kad šis nemėgintų pulti Pakistano valdomos Kašmyro dalies, nes Islamadas esą yra paruošęs „tinkamą atsaką“.

„Mūsų karinės pajėgos yra pasirengusios“, – įspėjo I. Khanas, pavadindamas N. Modį fašistu, palygindamas Naujojo Delio Vyriausybę su naciais ir išreikšdamas savo nerimą dėl galimo „Kašmyro musulmonų genocido“.

Pakistanas ir Indija nuo savo nepriklausomybės prieš daugiau kaip 70 metų ginčijasi dėl Himalajų regiono. Abi branduolinį ginklą turinčios valstybės kontroliuoja po dalį Kašmyro, dar viena jo dalis priklauso Kinijai.

Indijos vyriausybė rugpjūčio 5-ąją panaikino musulmoniškų Džamu ir Kašmyro regionų specialųjį statusą ir taip sukėlė pastarąją eskalaciją su Pakistanu. Premjeras N. Modis, panaikindamas teritorijos specialųjį statusą, nori labiau integruoti ją į hinduistų vyraujamą Indiją. Iki šiol regionas, be kita ko, turėjo savo Konstituciją ir plačias politines teises.