Šalyje toliau augant koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičiui, mažiausiai 49 kaliniams rytinio Lahoro miesto kalėjime testais buvo patvirtinta ši liga, vėlai pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė provincijos vyriausiasis ministras.

Manoma, kad virusą atnešė už narkotikų kontrabandą areštuotas kalinys, kuris praėjusį mėnesį sugrįžo iš Italijos. COVID-19 jam buvo diagnozuota kovo 23 dieną.

„Sveikatos apsaugos departamento pareigūnai kasdien atvyksta stebėti situacijos ir pacientų būklės“, – naujienų agentūrai AFP antradienį sakė Lahoro kalėjimų administracijos atstovas Amiras Raufas Khawaja.

Jis nurodė, kad dar 154 kalinių testų rezultatų laukiama, o pareigūnai kalėjime įrengė karantino zoną kaliniams, kuriems testais patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

Perpildytuose Pakistano kalėjimuose sveikatos ir higienos sąlygos dažnai būna prastos, todėl jie gali tapti naujojo, itin užkrečiamo koronaviruso židiniais.

Kaip nurodoma vienoje 2019 metų vyriausybės ataskaitoje, 114-oje kalėjimų visoje šalyje yra laikoma daugiau kaip 70 tūkst. žmonių.

Ali Haideras Habibas iš teisių gynimo organizacijos „Justice Project Pakistan“ sakė, kad protrūkis Lahoro kalėjime kelia didelį nerimą ir kad nedelsiant reikia imtis „drastiškų priemonių“, įskaitant pažeidžiamų kalinių paleidimą.

Aukščiausiasis Teismas turi svarstyti generalinio prokuroro pateiktą peticiją, kuria raginama dėl COVID-19 pandemijos pirma laiko paleisti tūkstančius kalinių.

Pakistane užregistruoti 3 864 COVID-19 atvejai ir 54 mirties nuo šios ligos atvejai, bet tikrieji skaičiai gali būti daug kartų didesni, nes 215 mln. gyventojų turinčioje neturtingoje šalyje galimybės atlikti testus yra ribotos.