Penktadienį įvairios partijos ir judėjimai, nuo islamistinių iki provyriausybinių, surengė Pakistano miestuose manifestacijas prieš filmą. Jos vyko valdžios paskelbtos šventės - Meilės pranašui dienos - proga.

Žiniasklaidos duomenimis, protesto akcijas lydėjo pogromai ir susirėmimai su policija. Incidentų užfiksuota Islamabade, Karačyje, Multane, Ravalpindyje, Lahore ir kituose miestuose. Pavyzdžiui, Pešavare demonstrantų minia nusiaubė ir sudegino du kino teatrus, kino salių apsaugos darbuotojai susirėmė su riaušininkais, vienas žmogus žuvo.

Masinės protesto akcijos daugelyje musulmonų šalių prasidėjo praėjusią savaitę, kai internete pasirodė pranašą Mahometą išjuokiantis filmas "Musulmonų nekaltumas”.

Naujienų agentūra dpa praneša, kad Pešavare žuvo televizijos darbuotojas. Jis buvo kanalo "ARY News" vairuotojas. Vyras žuvo bandydamas reporterių komandą nuvežti arčiau degančio kino teatro. Pranešama, kad vairuotoją pakirto policijos paleista kulka.

Sostinėje Islamabade apie tūkstantį protestuotojų ketvirtadienį svaidė akmenis, bandė patekti prie JAV ambasados ir susirėmė su policija. Penktadienį dėl saugumo daugiau nei dešimtyje Pakistano miestų nebuvo teikiamos mobiliojo ryšio paslaugos. Pakistane penktadienis buvo paskelbtas nacionaline švente pranašo Mahometo garbei, kad gyventojai galėtų tą dieną skirti protestams. Valdžia ragino žmones protestuoti taikiai.

Protestuojama ir kitose musulmonų šalyse. Afganistano sostinės Kabulo policija pranešė, kad, siekdama užkirsti kelią smurtui, palaiko ryšį su religiniais ir bendruomenių lyderiais.

Prancūzijos žurnale "Charlie Hebdo" išspausdintos pranašo Mahometo karikatūros išprovokavo palyginti nedaug protestų. Prie Prancūzijos ambasados Teherane susirinko apie 100 iraniečių.