Kaip praneša news.liga.net, operatyviniais grupės „Informacinis pasipriešinimas“ („Informacionnoje soprotivlenije“) duomenimis, šiuo metu, kai šalies vadovybės, ginkluotųjų pajėgų ir visos šalies dėmesį prikaustę įvykiai Ukrainos rytuose, padėtis pietinėje šalies dalyje taip pat nekelia optimizmo.

Apie tai savo puslapyje „Facebook“ svetainėje pranešė Karinių politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas.

„Chersono srityje atsirado naujų „gastroliuotojų“ iš Krymo, kurie su ką tik išduotais rusiškais pasais be kliūčių važinėjasi po regioną. Jie ne kartą buvo pastebėti prie Ukrainos karinių dalinių bei stebintys strateginius objektus. Mūsų duomenimis, ypatingą dėmesį Krymo „pasiuntiniai“ kreipia į А1604 karinį dalinį (oro uostas Černobajevkoje, buvęs Odesos karinės apygardos 320-as atskiras sraigtasparnių pulkas)“, – papasakojo D. Tymčiukas.

„Įdomu tai, kad vidurinės ir žemesnės grandies kariuomenės vadovybė reaguoja gana budriai, ir periodiškai organizuoja šių „stebėtojų“ sulaikymą, perduodama juos teisėsaugos pareigūnams. Tačiau pastebėta, kad jie labai greitai vėl išeina į laisvę ir tęsia savo veiklą“, – rašoma pranešime.

Primename, kad anksčiau D. Tymčiukas pareiškė, kad Luhansko sritį gali ištikti lygiai toks pats likimas kaip Donecko – ji pasiduos separatistams. Jo nuomone, jei pietrytinėje šalies dalyje įvyks „referendumai“ su Rusijos vėliava, po to kovoti už šį regioną centrinei valdžiai bus šimtą kartų sunkiau. Nes tai bus „kova ne su rusų pakalikais (separatistais – red.), o su pačia Rusija.“