Sergejaus ir Julijos Skripalių būklė išlieka kritinė.

Policija sekmadienį pranešė apie rimtą incidentą, kai vyras ir moteris pasijuto blogai viename prekybos centre Solsberio mieste pietų Anglijoje.

Vėliau buvo paskelbta, kad incidento metu nukentėjo 66 metų Sergejus Skripalis ir kad jam prieglobstis buvo suteiktas po 2010 metais įvykusio „apsikeitimo šnipais“ tarp JAV ir Rusijos.

S. Skripalis, buvęs rusų karinės žvalgybos pulkininkas, 2006 metais buvo Rusijoje pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo Britanijai ir nuteistas kalėti 13 metų.

Policija nurodė, kad vyresnis kaip 60 metų vyras ir į ketvirtą dešimtį įžengusi moteris buvo rasti netekę sąmonės ant suolelio viename prekybos centre Solsberyje, esančiame už 137 km į pietvakarius nuo Londono.

„Poros nariai, kaip manome, pažinoję vienas kitą, iš pažiūros nebuvo kaip nors sužeisti. Jie buvo išvežti į Solsberio rajono ligoninę“, – aiškino C. Holdenas.

Incidentas sukėlė ir tarptautinę įtampą. Didžioji Britanija pagrasino Rusijai naujomis sankcijomis ir pasaulio futbolo čempionato boikotu, jei bus įrodyta, kad vyriausybė Maskvoje susijusi su spėjamu buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimu.

Pasikėsinimo auka

Buvusį dvigubą Rusijos agentą, kuris su dukra buvo rastas be sąmonės viename Britanijos mieste, buvo pasikėsinta nužudyti panaudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą, trečiadienį paskelbė britų policija.

"Tai yra laikoma rimtu incidentu, pasikėsinimu nužudyti panaudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą", - sakė Londono policijos komisaro padėjėjas Markas Rowley (Markas Roulis).

Buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas 66-erių S. Skripalis ir jo dukra Julia sekmadienį buvo rasti be sąmonės ant suoliuko viename prekybos centre pietvakariniame Solsberio mieste Anglijoje.

S. Skripalis ir jo duktė buvo nuvežti į ligoninę. Šiuo metu jie yra kritinės būklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)