„Turiu informacijos iš žvalgybinių šaltinių, kad įsiveržimas bus“, - pareiškė jis.

Kaip rašo UNIAN. P. Porošenka taip pat informavo, kad naktį iš liepos 14 į 15 d. naktį dėl kovinių veiksmų žuvo keli civiliai.

„Netekau 8 karių, dar 16 karių buvo sužeisti. Per apšaudymą žuvo keli civiliai. Tai – Rusijos agresijos Ukrainoje realybė“, - sakė jis.

P. Porošenka pareiškė, kad kliudymas surengti tribunolą dėl Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos liudija apie tai, kas yra atsakingas už šią tragediją.

Apkaltino Kremlių dėl Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos 

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, minint Malaizijos oro linijų keleivinio lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos metines, kreipėsi į gyventojus. Socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintas šio kreipimosi vaizdo įrašas. 

P. Porošnenka išreiškė užuojautą 283 keleivių ir 15 lėktuvo įgulos narių artimiesiems. Kaip rašo ru.tsn.ua, jis pabrėžė, kad lėktuvas, kuriame buvo gydytojų, mokslininkų, politikų, aktyvistų ir mažų vaikų, tapo teroristinės atakos, įvykdytos iš prorusiškų separatistų okupuotos teritorijos, auka.  

Taip pat jis pabrėžė, kad ginklas, iš kurio buvo numuštas lėktuvas, galėjo patekti į separatistų  rankas tik iš Rusijos. „To nebūtų įvykę be tiesioginio kaimyninės valstybės aukščiausio rango politinės ir karinės vadovybės  nurodymo“, - patikino jis. P. Porošenka atkreipė dėmesį į tai, kad „Boeing 777“ lėktuvo katastrofa ukrainiečiams tapo asmenine tragedija, vykstant žiauriam hibridiniam karui.

„Su ašaromis akyse jie nešė gėlės ir žaislus prie Nyderlandų ir kitų šalių, kurių piliečiai nukentėjo, ambasadų. Šiandieną mūsų žmonės prisimena tragediją ir dalijasi skausmu su šeimomis, netekusiomis savo artimųjų“, - sakė P. Porošenka. Jo teigimu, ukrainiečiai kaip niekas kitas gerai supranta skausmą tų, kurie per katastrofą neteko savo artimųjų, nes būtent dėl rusų agresijos žuvo, neteko artimųjų, liko be stogo virš galvos ar buvo priversti išvykti iš gimtųjų miestų tūkstančiai Ukrainos gyventojų. 

P. Porošenka neabejoja, kad 2014 m. liepos 17 d. įvykdytas teroristinis aktas – tai nusikaltimas, kuris turi būti ištirtas, o kaltininkai – nubausti. „Mūsų moralinė pareiga iš pagarbos žuvusiųjų atminimui užtikrinti sąžiningą bausmę lėktuvo katastrofos kaltininkams“, - pabrėžė jis. Šiame kreipimesi P. Porošenka dar kartą patvirtino, kad Ukraina yra visiškai pasirengusi bendradarbiauti atliekant tyrimą, ir paragino įkurti tarptautinį katastrofos tyrimui skirtą tribunolą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1445)