Raketos likučius balandį atsitiktinai aptiko poilsiautojas miške netoli Bydgoščiaus miesto šiaurės vidurio Lenkijoje. Į tai reaguodamas Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas tvirtino nieko apie tai nežinojęs ir apkaltino Lenkijos karinę vadovybę, kad jam nepranešė apie raketą.

Tomaszas Siemoniakas iš svarbiausios opozicinės partijos, centristinės Piliečių platformos (PO), pats buvęs Lenkijos gynybos ministras, pirmadienį pareiškė, kad pasiūlymas pareikšti nepasitikėjimą M. Blaszczaku jau pateiktas Seimui, parlamento žemiesiems rūmams.

T. Siemoniakas sakė, kad ši afera „visais įmanomais būdais sukompromitavo ministrą M. Blaszczaką“. „Jei jis nieko nežinojo, tai reiškia, kad gynybos ministerijoje jo sukurta operacinė sistema neleido jam žinoti apie Lenkijos saugumui itin svarbų reikalą“, – sakė T. Siemoniakas.

Balandžio pabaigoje Gynybos ministerija pranešė, kad miške už 15 kilometrų nuo Bydgoščiaus buvo rastos neatpažinto karinio objekto, manoma, neginkluotos Rusijos raketos, liekanos. Vėliau Gynybos ministerija atskleidė, kad raketa nukrito 2022 m. gruodžio 16 d., tačiau tyrimas buvo pradėtas tik ją aptikus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)