Kaip pareiškė Laisvės radijui Baltarusijos opozicijos politikas Pavelas Latuška, Baltarusijoje jie laikomi trijose vietose.

„Mano komanda iš Liaudies antikrizinio valdymo parengė preliminarų pranešimą apie ukrainiečių vaikų grobimą ir perkėlimą. Baltarusijos teritorijoje yra trys vietos, kur jie laikomi. Našlaičiams skiriame ypatingą dėmesį", – pažymėjo P. Latuška.

Jis taip pat teigė, kad ukrainiečių vaikai Baltarusijoje „perauklėjami“.

„Užfiksavome ukrainiečių vaikų perauklėjimo faktų. Jiems pasakojama, kad Ukrainos kaip valstybės nėra, kad nėra Ukrainos kultūros, istorijos“, – sakė Baltarusijos opozicijos atstovas.

Jis pažymėjo, kad Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistai visą gaunamą informaciją perduoda Ukrainos valdžiai ir Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui Hagoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad Baltarusija gali būti susijusi su daugiau kaip dviejų tūkstančių ukrainiečių vaikų deportavimu. Jie buvo išvežti į vadinamąsias poilsio stovyklas ir sanatorijas Gomelio ir Minsko srityse.

Ukrainos valdžiai žinoma apie prievartinį mažiausiai 19 tūkst. ukrainiečių vaikų deportavimą į Rusiją, tačiau iš tikrųjų šis skaičius yra kur kas didesnis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją