Apie 02.00 val. oficialiame „Telegram“ kanale jie perspėjo Odesos gyventojus apie Rusijos okupantų grėsmę panaudoti atakuojančius UAV. Vėlesnėse žinutėse gyventojai buvo raginami likti slėptuvėse.

Ataka prieš Odesos regioną truko daugiau nei tris valandas. 4.27 val. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos perspėjo, kad Odesos srities Kili rajone palei sieną su Rumunija juda dar viena smogikų UAV grupė, netrukus tapo žinoma apie bepiločius lėktuvus Izmailo kryptimi. Kita atakuojančių UAV grupė pasirodė Odesos srities Kili rajone greičiau nei per valandą. Paskutinis įspėjimas apie UAV naudojimą buvo paskelbtas 5:22 val. Netrukus, 5:38, regione buvo paskelbtas oro perspėjimas.

Kaip teletono eteryje pranešė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų Jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk, priešas vėl puolė civilinę infrastruktūrą.

„Absoliučią daugumą bepiločių orlaivių sunaikino Oro gynybos pajėgos. Galutiniai skaičiai dar tikslinami. Visai neseniai įvyko atmušimas, duomenys renkami... Deja, yra pataikymų į civilinę infrastruktūrą, yra sugadinta pastatų, informacija apie aukas tikslinama“, – sakė ji.

Humeniuk pabrėžė, kad bepiločių orlaivių maršrutas buvo toks pat, kaip ir per ankstesnę ataką, įvykusią praėjusią dieną. Atstovė pažymėjo, kad priešas turi pakankamai resursų tokias atakas kartoti net vieną po kitos.

„Pavojaus signalas truko daugiau nei 3,5 valandos... Puolimas vyko keliomis bangomis. Taktika buvo pakartota beveik visiškai kaip ir praėjusią naktį. Tai gana nuspėjama, nes priešas neramus dėl regiono veiklos, kuris nepasidavė, nesustabdė savo veiklos po grūdų sutarties užbaigimo“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją