„Nuo šios savaitės šiai atmainai tenka daugiau kaip 50 proc. visų nustatomų užsikrėtimo atvejų, - pažymėjo žinybos atstovai. – Tai reiškia, kad omikron pakeitė delta atmainą kaip dominuojantį variantą Nyderlanduose“.

Praėjusią savaitę šalyje buvo nustatyta 84,4 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 11 proc. mažiau negu savaite anksčiau. Bet instituto specialistai mano, kad dėl omikron atmainos artimiausioje ateityje skaičiai vėl pradės didėti, taip pat padaugės į ligonines guldomų pacientų.

Siekdama išvengti pernelyg spartaus omikron atmainos plitimo, Nyderlandų vyriausybė gruodžio 19 d. įvedė šalyje beveik visišką karantiną. Dirba tik vaistinės, degalinės, maisto prekių parduotuvės ir kai kurios gyvybiškai svarbios įstaigos, taip pat bibliotekos ir vairavimo mokyklos.

Visos kitos parduotuvės, taip pat visuomeninio maitinimo įmonės, sporto salės, kultūros ir pramogų centrai, kirpyklos ir grožio salonai uždaryti.

Šalies gyventojams rekomenduojama likti namuose, vengti žmonių susibūrimo vietų, laikytis saugaus atstumo ir priimti ne daugiau kaip du svečius per dieną (išskyrus Naujuosius metus, kai bus galima priimti iki keturių žmonių). Šios priemonės galios bent jau iki ateinančių metų sausio 14 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją