33 metų Vladimiras Ščerbovas ir 27 metų Denisas Burakovas sulaukė viso pasaulio dėmesio, kai žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Rusijos Karačiajaus – Čerkesijos slidinėjimo kurorte Šiaurės Kaukaze įlipę į pripučiamą kamuolį, jie nevaldomai pasileidžia riedėti į prarają neaptvertu kalno šlaitu.

Ši ekstremali pramoga, angliškai vadinama „zorbing“, buvo sugalvota praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje. Jos metu į didelį permatomą plastiko rutulį įlindę žmonės rieda šlaitais žemyn.

Kamuolys nukrypo nuo sniego tako ir maždaug 1 km riedėjo kalnų šlaitais tarpkelio link, kol galiausiai sustojo ant vieno užšalusio ežero, teigė tyrėjai. Ši nelaimė įvyko sausio 3 dieną. Du vaikus turinčiam D. Burakovui lūžo stuburas ir jis per šį incidentą mirė.

Duodamas savo pirmąjį interviu, V. Ščerbovas, atsipirkęs tik smegenų sutrenkimu, tvirtino, kad šio įvykio nepamirš visą savo gyvenimą.

„Mes mėginome išlaikyti akių kontaktą. Mūsų akyse buvo matyti baimė, bet riksmų ir šauksmų nebuvo“, - pasakojo jis „The Sun“.

Denisas Burakovas ir jo žmona prieš tragediją slidinėjimo kurorte
„Matyti tiesiai priešais save tokias Deniso akis – šio vaizdo niekada nepamiršiu visą gyvenimą“, - teigė jis.

V. Ščerbovas sakė, kad išmėginti šią pramogą jį įkalbėjo Denisas. Nors iš pradžių ši pramoga jį sužavėjo, V. Ščerbovas prisipažino, kad prieš lipant į rutulį jį apėmė bloga nuojauta ir jis pareiškė, jog nesiridens.

Tačiau D. Burakovas jį perkalbėjo.

„Kad situacija tapo nekontroliuojama, supratome tuomet, kai rutulys nukrypo nuo savo trajektorijos ir pradėjo riedėti kur kas greičiau“, - sakė jis.

V. Ščerbovas laikraščiui sakė, kad rutulys pradėjo trankytis į uolas ir jis suprato, jog kažkas negerai, kai jie abu pradėjo „skraidyti“.

„Nebuvo jokių riksmų ar šauksmų. Kai paskutinį kartą pažvelgiau Denisui į akis, jose buvo matyti tik baimė. Tuomet viskas užjuodo“, - sakė jis.

Rusija dėl šios nelaimės pradėjo tyrimą.