Pasak vyriausybės vadovo, siena bus daugiau kaip 160 kilometrų ilgio. Ją ketinama pastatyti iki 2015 metų pabaigos. H. Essidas taip pat pažymėjo, kad saugoti sieną „bus labai sunku“.

Birželio 26 d. viename iš Tuniso kurortų prie Viduržemio jūros, už 10 kilometrų nuo Suso miesto, buvo įvykdytas didžiausias šalies istorijoje teroro aktas. Teroristas, patekęs į viešbučio „Riu Imperial Marhaba“ teritoriją kaip poilsiautojas, išsitraukė automatą ir paleido ugnį į turistus. Per išpuolį žuvo 39 žmonės, dar 26 buvo sužeisti. Žudikas, 23 metų tunisietis studentas, buvo nukautas.

Kaip papasakojo žurnalistams Tuniso saugumo tarnybų atstovas, teroristas buvo rengiamas stovykloje Libijos teritorijoje. Šaulys atsidūrė Libijoje šių metų sausį ir nuo to laiko buvo smogikų stovykloje netoli Sabratos miesto. Du teroristai, užpuolę Bardo muziejų Tuniso sostinėje šių metų kovą ir nušovę 22 žmones, „buvo rengiami šioje stovykloje tuo pačiu metu“, sakė pareigūnas.

Nuo to laiko, kai 2011 metais per ginkluotą konfliktą buvo nuverstas ir nužudytas Libijos vadovas Muammaras Gaddafi, šioje šalyje nesiliauja krizė. Dėl nesutarimų Libijoje atsirado dvivaldystė: per visuotinius rinkimus išrinktas parlamentas posėdžiauja Tobruke, o proislamiškas Visuotinis nacionalinis kongresas posėdžiauja Tripolyje. Daugelio šalies rajonų centrinė valdžia apskritai nekontroliuoja, ir juose vis labiau įsigali „Islamo valstybė“.