"Žuvo Ahmedas al-Jaabari, o jo asmens sargybinis sužeistas", - sakė Aymanas Sahabani, Šifos ligoninės Gazoje gydytojas.

Vienas "Hamas" saugumo pareigūnas patvirtino A.Jaabari žūtį.

Izraelio vidaus saugumo tarnyba "Shin Bet" ir kariuomenė taip pat pranešė, kad tokia operacija buvo surengta.

"Bendros Generalinės saugumo tarnybos (Shin Bet) ir IDF (kariuomenės) operacijos taikiniu šiandien buvo Ahmedas al Jaabari, "Hamas" karinio sparno Gazos Ruože vyresnysis vadas ", - sakoma "Shin Bet" tarnybos pranešime, kuriame nurodoma, kad A.Jaabari "buvo tiesiogiai atsakingas už teroristinių išpuolių vykdymą".

"Šios operacijos tikslas buvo smarkiai susilpninti "Hamas" vadovavimo ir kontrolės grandinę bei teroristų infrastruktūrą", - nurodoma jame.

Kariuomenės atstovė Avital Leibovich sakė, kad šis smūgis yra operacijos prieš Gazoje veikiančias ir Izraelio pietinę dalį apšaudančias ginkluotas grupuotes pradžia.

"IDF pradėjo operaciją prieš Gazoje veikiančias teroristines organizacijas dėl nesiliaujančių išpuolių prieš Izraelio piliečius", - paskelbė ji "Twitter" tinkle.

A.Jaabari nužudymas sukėlė didžiulį protestą Gazos mieste. Šimtai "Hamas" ir jo ginkluotojo sparno " Ezzedine'o al Qassamo brigados" narių įsiveržė į Šifos ligoninę reikalaudami keršto.

Prie ligoninės pastato vyrai šaudė į orą, dėl A.Jaabari mirties buvo kviečiama melstis visose miesto mečetėse.

Palestiniečių saugumo pajėgos ir medikai patvirtino, kad trečiadienio popietę Gazoje buvo keturi tokie aviacijos smūgiai - du iš jų Gazos mieste, per vieną kurių buvo nukautas A.Jaabari, vienas - šiaurinėje Gazos dalyje, o ketvirtas - pietiniame Chan Junio mieste.

Izraelio aviacijos smūgis "atvėrė pragaro vartus", perspėja "Hamas"

Izraelio karo aviacijos smūgis, per kurį trečiadienį žuvo "Hamas" judėjimo karo vadas Ahmedas al-Jaabari, atvėrė "pragaro vartus", perspėja šio radikalaus islamo judėjimo kariškiai.

"Okupacija pati savaime atvėrė pragaro vartus", - sakoma vadinamųjų Ezzedine al-Qassam brigadų pareiškime, kuriame taip pat prisiekiama, kad kovotojai "toliau žengs pasipriešinimo keliu".

Izraelis pasirengęs sausumos operacijai Gazos Ruože

Izraelio kariškiai yra pasirengę sausumos operacijai Gazoje, "jeigu reikės", pranešė armija po Izraelio karo lėktuvo smūgio, nusinešusio vieno "Hamas" karo vado, Ahmedo al-Jaabari gyvybę.

"Visi variantai svarstomi. Jei reikės, IDF (Izraelio gynybos pajėgos) pasirengusios pradėti sausumos operaciją Gazoje", - sakoma kariškių tinklalapyje socialiniame tinkle "Twitter".

Kol kas kariškiai raketomis apšaudo Gazos Ruožo vietoves, kuriose "Hamas" laiko didelio nuotolio raketas.

"IDF taiko į daugelį "Hamas" turimų didelio nuotolio raketų (dislokavimo) vietų, - sakoma kariškių pranešime. - Taikydami į šias vietas siekiame sutrukdyti raketų paleidimo sistemų įrengimą".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)