„Tariamės su savo sąjungininkėmis, kaip padidinti (karinį) buvimą šiame Norvegijos sektoriuje, ir priėmėme Vokietijos, Prancūzijos bei JK paramą“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras Jonas Gahras Store‘as po įtariamų sabotažo veiksmų „Nord Stream“ dujotiekiuose Baltijos jūroje.

„Suprantu, kad žmonės nerimauja dėl to, kokių pasekmių gali turėti padėtis Baltijos jūroje ir kad kažkas panašaus gali nutikti ir naftos įrenginiams“, – sakė J. G. Store‘as.

„Nematome jokių požymių, kad Norvegijos naftos sektoriui kiltų kokia nors tiesioginė grėsmė“, – pridūrė Norvegijos vyriausybės vadovas.
Norvegija turi didžiulį beveik 9 000 km ilgio vamzdynų, jungiančių ją su žemynu, tinklą, kuriam, ekspertų teigimu, gresia sabotažo pavojus.

Penktadienį J. G. Store‘as sakė, kad du Norvegijos pakrančių apsaugos laivai buvo nukreipti patruliuoti netoli naftos platformų ir kad teritoriją taip pat stebi jūrų patruliavimo orlaivis.

Penktadienį Norvegijos premjeras susitiko su keliais Europos lyderiais ir NATO vadovu, o šeštadienį turėtų apsilankyti Šiaurės jūroje esančioje Sleipnerio naftos platformoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją