„Net jei ir Rusijos ataka prieš Norvegiją nėra tikėtina, turime suvokti, kad Rytuose turime kaimynę, kuri tapo pavojingesnė ir labiau nenuspėjama, – spaudos konferencijoje teigė Norvegijos gynybos ministras Oddas Rogeris Enoksenas. – Rusija mūsų regione turi reikšmingų saugumo interesų, o Šiaurė Rusijai taip pat turi didelę ekonominę reikšmę.“

Kaip pranešama, papildomos lėšos, be kita ko, bus panaudotos karinio jūrų laivyno buvimui šalies šiaurėje stiprinti, karių ir rezervistų pratyboms intensyvinti bei amunicijos, degalų ir įrangos atsargoms didinti.

Labiausiai į šiaurę nutolusi NATO narė Norvegija turi 196 kilometrų ilgio sausumos sieną su Rusija ir ilgą jūrų sieną Barenco jūroje.

Norvegijoje šiuo metu vyksta didelės karinės pratybos, kuriose dalyvauja kariai iš 27 valstybių, įskaitant NATO šalis ir Aljanso sąjungininkes. Pratybų „Cold Response 2022“ („Šaltas Atsakas 2022“) tikslas – išbandyti Norvegijos pajėgumus išorinės agresijos atveju į šalį priimti sąjungininkų pastiprinimą. Be to, jų metu kariai treniruojasi kautis šaltu oru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją