Du žuvusieji yra 27 ir 28 metų broliai, groję nepriklausomo roko grupėje "Yellow Dogs", kuri 2006 metais susikūrė Teherane, o prieš trejus metus persikraustė į Jungtines Valstijas.

Muzikantai buvo rasti negyvi viename trijų aukštų pastate Brukline, kur gyveno ir repetavo.

Policija pranešė, kad šaudęs asmuo buvo rastas negyvas su sau padaryta šautine žaizda galvoje, ant stogo šalia šautuvo, netrukus po vidurnakčio.

Vienas 22 metų vyras buvo nuvežtas į ligoninę dėl šautinių žaizdų dešinėje rankoje, bet jo būklė stabili.

27 metų Soroushas Farazmandas buvo rastas negyvas antrajame aukšte, su šautine žaizda krūtinėje. Jo 28 metų brolis Arashas Farazmandas ir 35 metų dainininkas Ali Eskandarianas buvo nušauti į galvą trečiajame aukšte.

Policija nustatė, kad šaudė 29 metų Ali Akbaras Mohammadi Rafie iš Kvinso. Jis nebuvo grupės narys.

Niujorko policijos komisaras Ray Kelly sakė, kad žudikas tikriausiai buvo iraniečių kilmės amerikiečių muzikantas, galbūt - iš kokios nors kitos grupės.

"Yellow Dogs" vadino save šokių, pankmuzikos ir psichodeline grupe. Ji dainavo anglų kalba ir koncertavo garsiose Niujorko vietose, "apšildydavo" kitus atlikėjus.

Grupės gerbėjai "Facebook" reiškė šoką ir gedulą.

"Kas per velnias! Aš vis dar apimtas šoko. Negaliu suvokti šios tragedijos", - rašė "Faranak Karimpour".

"Siaubinga, kas jums nutiko. A.A.", - parašė "Roberta Rodriguez".

Ist Viljamsburgo rajonas, kur įvyko tragedija, garsėja bohemiškais menininkais, vidurinės klasės vaizdais, studentais ir naujais imigrantais.

Trys grupės nariai pernai nufilmuotame ir "YouTube" paskelbtame interviu kalbėjo apie problemas, su kuriomis susidūrė Irane, ir apie džiaugsmą gyventi Niujorke.

"Norime keliauti ir muzikuoti. Tai, tiesą sakant, mūsų aistra", - sakė Obashu vadinamas dainininkas ir gitaristas.

Jie susipažino, kai dar buvo paaugliai, laisvalaikiu pradėjo groti, bet ėmė baimintis dėl savo saugumo po to, kai nusifilmavo 2009 metų dokumentiniame filme apie Irano pogrindinę muzikos sceną, kuris laimėjo apdovanojimą Kanuose.

Irane roko muzika laikoma prieštaraujančia islamui.

Grupė sakė, kad savo kambaryje Teherane kaip įmanydami rūpinosi garso izoliacija, bet pripažino, jog jiems pasisekė, kad jie nebuvo sučiupti per kokį nors pasirodymą draugams.

"Brukline, jaučiu, tobulai pritampu. Niujorke visiškai nesijauti užsienietis", - tame interviu sako Obashas.

Negalėdami grįžti į Iraną, jie taip pat su liūdesiu kalbėjo apie tai, kad tėvai niekada nematė jų koncertuojančių.