Liudininkai praneša, kad po avarijos ginkluotas vairuotojas iššoko iš transporto priemonės, praneša „Fox News“. Vėliau paaiškėjo, kad ginklai, kuriuos rankose turėjo vairuotojas buvo netikri.

CNN duomenimis, jis buvo pašautas policijos pareigūno. Užpuolikas buvo sulaikytas ir nugabentas į ligoninę.

Žuvusiųjų padaugėjo iki 8

Naujienų agentūra AFP skelbia, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 8. Iš pradžių skelbta apie 6 aukas.

Trečiadienio rytą (Lietuvos laiku) informuota, kad iš aštuonių aukų net penki žmonės buvo Argentinos piliečiai. Šie argentiniečiai atvyko iš Rozarijo miesto į Niujorką dalyvauti viename mokyklos renginyje, nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Niujorko policijos departamentas pranešė, kad buvo sulaikytas vienas asmuo, susijęs su ataka. Kol kas nežinoma, ar jis veikė vienas. Iš mokyklinio autobuso buvo ištraukti 4 nukentėję žmonės, tačiau jų sužalojimai nebuvo sunkūs.

Niujorko policijos atstovai pranešė žiniasklaidai, kad ataką surengė 29-erių Sayfullo Saipovas iš Floridos valstijos. Jis policininko buvo pašautas į juosmenį. Po sulaikymo vyro pareikšti pareiškimai leidžia manyti, kad tai buvo teroro ataka. Teisėsaugos šaltinio duomenimis, pikape rastas raštelis, kuriame minima „Islamo valstybė“ (IS).

6 žmonės žuvo vietoje, dar dviejų gyvybė užgeso ligoninėje. Į ligoninę taip pat išgabenti 11 sužeistųjų, tačiau pranešama, kad jų gyvybei pavojaus nėra.

Incidentas įvyko Traibekos rajone. Išpuolis policijos ir FTB traktuojamas kaip teroro ataka, keletas liudininkų sako girdėję užpuoliką sušunkant „Allahu akbar“.

Liudininkai matė automobilių avariją ir sakė, kad iš vieno tų automobilių išlipo žmogus su dviem ginklais. Tada pasigirdo šūviai.

Niujorko meras Billas de Blasio išvyko į incidento vietą, o atstovas tviteryje parašė, kad „aktyvios grėsmės nėra“. Manoma , kad užpuolikas veikė vienas.

„Tai buvo bailus teroro aktas, nukreiptas prieš nekaltus civilius. Žinome, kad šiuo veiksmu buvo ketinama palaužti mūsų dvasią“, - sakė meras.

Traiškė nuomotu automobiliu

Kaip pranešė gelbėjimo tarnybos, incidentas įvyko 15 val. 6 min. (21 val. 6 min. Lietuvos laiku) Traibekos rajone, netoli kelių mokyklų, Niujorkui švenčiant Heloviną.

Pasak policijos ir liudininkų, išnuomotas „ Home Depot“ mikroautobusas ėmė važiuoti judriu dviračių taku netoli Pasaulio prekybos centro memorialo ir kliudė kažkiek žmonių, o tada jo vairuotojas šaukdamas ir laikydamas dvi ginklų imitacijas išlipo.

Vienas teisėsaugos pareigūnas, kuris neturėjo įgaliojimų kalbėti viešai, sakė, kad žuvo mažiausiai šeši ir buvo sužeisti dar mažiausiai devyni žmonės.

Pasak pareigūno, incidentas tiriamas kaip galimas teroro aktas.

Liudininkai žiniasklaidai sakė matę automobilių avariją ir nurodė, kad iš vieno tų automobilių išlipo žmogus su dviem šaunamaisiais ginklais. Tada liudininkai girdėję šūvius.

Į įvykio vietą atvyko Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo ir Niujorko meras B. de Blasio.

Baltieji rūmai pranešė, kad apie incidentą buvo informuotas prezidentas Donaldas Trumpas.

Tai pirmas daug aukų pareikalavęs incidentas Niujorke nuo gegužės 18 dienos, kai vienas JAV karinio jūrų laivyno veteranas Taimso aikštėje automobiliu rėžėsi į pėsčiuosius, užmušdamas 18-metę iš Mičigano ir sužeisdamas dar 22 žmones.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasmerkė išpuolį savo „Twitter“ paskyroje ir pavadino užpuoliką „nesveiku ir iškrypusiu“.

Atvyko iš Uzbekistano

CNN šaltinių duomenimis, įtariamasis užpuolikas Sayfullas Saipovas į Jungtines Valtijas atvyko 2010 metais iš Uzbekistano. Jis apsistojo Floridos valstijoje, jo vardu įregistruotas adresas Tampos mieste.

Skelbiama, kad ginklai, su kuriais vyras buvo pastebėtas po to, kai išlipo iš savo furgono buvo netikri, o šūviai, kuriuos girdėjo liudininkai buvo paleisti policijos pareigūnų.

Šis įvykis socialinėje erdvėje iššaukė daug kritikos Amerikos prezidentui Donaldui Trumpui, kad šis kovai su terorizmu skiria nepakankamai dėmesio.