„Apie 10 Maidugurio universiteto Geologijos departamento darbuotojų buvo pagrobti. Spėjama, kad tai padarė „Boko Haram“ nariai“, - pareiškė žurnalistams oficialus kompanijos atstovas Ndu Ugamadu. Jo duomenimis, žmonės buvo pagrobti antradienio vakarą Borno valstijos Džibio kaime. Tarp pagrobtųjų - mokslininkai, vairuotojai ir kiti komandos nariai.

Maidugurio universitetas taip pat patvirtino, kad dingo jo darbuotojai, antradienį negrįžę iš naftos paieškų rajono.

Naftos gavyba užtikrina apie du trečdalius Nigerijos pajamų.

„Boko Haram“ - islamistinė grupuotė, rengianti išpuolius Nigerijos šiaurėje ir šiaurės rytuose, taip pat kaimyninėse šalyse. Ji siekia sukurti islamo kalifatą ir įvesti šariatą (islamo teisę) visoje Nigerijos teritorijoje. „Boko Haram“ stoja prieš vakarietišką švietimo modelį, demokratiją, valdžių pasidalijimo principą, vakarietiškus drabužius ir visus kitus „svetimos“ kultūros elementus.

2015 metų kovą grupuotė prisiekė ištikimybę teroristinei „Islamo valstybės“ organizacijai. Nuo 2009 metų jos smogikai Čado ežero baseino šalyse (Nigerijoje, Čade, Kamerūne, Nigeryje) nužudė mažiausiai 20 tūkstančių žmonių. Apie 2,6 milijono gyventojų tapo pabėgėliais ir perkeltaisiais asmenimis.