Šis incidentas – vėliausias virtinėje panašių nelaimių Nigerijoje – įvyko apytiksliai 6 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, kuomet sunkvežimis iškrovinėjo dujas į saugyklą miesto Baruva Ipadžos rajone, naujienų agentūrai AFP pranešė Ibrahimas Farinloye iš Nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (NEMA).

Pasak jo, į įvykio vietą skubiai atvyko gelbėtojai.

„Įvykio vietoje aptikome penkis apdegusius kūnus ir išgelbėjome dar tris žmones – moterį ir jos vaikus“, – pažymėjo pareigūnas.

Sužeistieji gydomi „dėl sunkių nudegimų“ netoliese esančioje ligoninėje, pridūrė I. Farinloye.

Jo duomenimis, per gaisrą sudegė per 40 namų, 89 parduotuvės ir daug transporto priemonių.

Įtariama, kad sprogimą sukėlė kibirkštis dujų saugykloje veikusiame generatoriuje, sakė I. Farinloye.

Nigerijoje įvyksta daug su degalais susijusių nelaimių – dažnai dėl vamzdynų gedimų arba sunkvežimiais gabenant naftą ar benziną, o ne dujas.

Nigerijoje dauguma žmonių gyvena skurdžiai, nors jų šalis yra didžiausia naftos gamintoja Afrikoje ir kasdien paruošia apie 2 mln. barelių.

Neretai tokių incidentų nutinka, kai gyventojai mėgina nuleisti iš vamzdynų naftos arba benzino, taip pat per benzinvežių avarijas prastai prižiūrimuose šalies keliuose.

Praėjusį mėnesį 23 žmonės, tarp jų kažkiek studentų, žuvo judriame kelyje centrinėje Kogio valstijoje apvirtus ir užsidegus benzinvežiui. Per tą incidentą taip pat sudegė keli pastatai ir transporto priemonės.

Be to, rugsėjį vienoje įmonėje Lagoso Idžu Išagos rajone susprogus kitam dujovežiui buvo sunkiai sužeisti dešimtys žmonių, sunaikinta daug pastatų ir transporto priemonių.

Kovą per dujų sprogimą tame pačiame mieste žuvo mažiausiai 20 žmonių, daug daugiau buvo sužeista, taip pat sunaikinta apie 50 pastatų.