Šis pareiškimas nuskambėjo per oficialų priėmimą Baltuosiuose rūmuose, kai į jį buvo nutaikyta daugybė vaizdo kamerų. B. Obama kartu su žmona rengė tradicinį priėmimą Gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų bendruomenės mėnesio paminėjimo proga. Į šį priėjimą buvo pakviesti seksualinių mažumų atstovai iš visos šalies.

Kaip rašo newsru.com, sakydamas kalbą B. Obama norėjo pademonstruoti susirinkusiems ne tik savo pakantumą, tačiau taip pat ir išmonę. Reikšdamas padėką susirinkusiems svečiams, prezidentas paminėjo ir savo konditerį – 60-metį Billą Yossesą, kuris Baltuosiuose rūmuose dirba jau daugelį metų, tačiau neseniai pareiškė ketinantis išeiti į pensiją.

Kalbėdamas apie tai, jog jam labai gaila skirtis su savo konditeriu, B. Obama nusprendė dar kartą pagirti B. Yosseso meistriškumą ir pareiškė: „Jo pyragai... Aš nežinau, ką jis daro, gal deda į jį kreką, tačiau...“

Po šių jo ištartų žodžių jis padarė pauzę, kurią nutraukė jo žmona Michelle Obama. Ji paskubėjo „nuraminti“ susirinkusius bei patikino, kad į JAV prezidento maistą kreko (kokaino ir maistinės sodos mišinio) niekas nededa. „Ne, jis to nedaro. Mūsų pyraguose kreko nėra“, - salėje skambant garsiam juokui patikino pirmoji JAV ponia.

Šio M. Obamos juokelio vaizdo įrašas pasklido internetinėje erdvėje.

Ši žinia sulaukė daugybės komentarų, nemažai jų buvo gana kandūs. Kai kurie interneto vartotojai nepalaikė B. Obamos humoro jausmo bei pavadino tokio pobūdžio pajuokavimus nederamais. Taip pat jie priminė mažiau nei prieš metus JAV sukrėtusį skandalą, kai buvusi B. Obamos mokyklos laikų draugė papasakojo, jog jis vyresnėse klasėse vartojo narkotikus, įskaitant ir kokainą. Šis sensacingas prisipažinimas nuskambėjo populiariame baptistų pastoriaus Davido Manningo televizijos šou.

Anksčiau B. Obama pats ne kartą yra prisipažinęs dėl narkotikų, tiesa, silpnųjų, vartojimo.