Geležinkelių tarnybos „Infrabel“ pareigūnas Fredericas Petit sakė televizijai VRT, kad avarija įvyko traukiniui nedideliu greičiu išvažiuojant iš Leveno stoties Belgijos sostinės kryptimi.

VRT naujienų portale FlandersNews.be paskelbtame pranešime nurodoma, kad per traukinio, kuriuo važiavo apie 100 žmonių, avariją apie 13 val. 20 min. vietos (14 val. 10 min. Lietuvos) laiku žuvo vienas žmogus, dar mažiausiai 25 buvo sužeisti.

Dviejų nukentėjusiųjų būklė buvo sunki, bet nekelianti pavojaus gyvybei. Dauguma kitų atsipirko lengvomis traumomis, rašė FlandersNews.be ir pridūrė, kad visi sužeistieji išvežti į ligoninę.

Leveno meras Louis Tobbackas sakė, kad per avariją žuvęs žmogus tikriausiai buvo ne traukinyje, o ėjo bėgiais arba šalia jų.
Vidaus reikalų ministras Janas Jambonas savo „Twitter“ žinutėje rašo: „Mano mintys skiriamos traukinio avarijos Levene aukų šeimoms ir mylimiems žmonėms.“

Į nelaimės vietą iškart iškviesti gelbėtojai. Pirmosiose paskelbtose nuotraukose matosi vienas nuo neaukštos geležinkelio sankasos nusiritęs ir ant šono gulintis keleivinis vagonas ir nutraukti elektros laidai.

Dėl šio incidento Levene, esančiame už 25 km į rytus nuo Briuselio, buvo sustabdytas traukinių eismas.

Belgijoje nuo bėgių nulėkė traukinys