Taip Ukrainos radijui teigė miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Šis pablogėjimas, kurį stebime nuo spalio 10 dienos, atnešė dar daugiau destrukcijos. Per šį laikotarpį buvo sugriauta dešimtys daugiabučių namų. Į kai kuriuos iš jų pataikė po du sviedinius, kai kuriuos nušlavė raketos. Tai reiškia, kad miestas iš tiesų griūva ne dienomis, o valandomis. Ir žiūrėdamas į šiuos sugriovimus supranti, kad su tokiais apšaudymo tempais Avdijivka po dviejų-trijų savaičių pavirs Marinka (dar vienas Rusijos okupantų nušluotas Donecko regiono miestas – red.)“, – kalbėjo V. Barabašas.

Jo duomenimis, iki šiol mieste yra likę 1 599 civiliai. Dauguma žmonių išgyvena gaudami humanitarinę pagalbą. Kartu V. Barabašas priminė, kad nuo pastarojo eskalavimo pradžios buvo sustabdyti visi humanitarinės pagalbos pristatymai, nors kai kurių atsargų dar yra.

Tačiau yra produktų, kurių reikia atvežti dažniau, pažymėjo administracijos vadovas, pridurdamas, kad diena anksčiau pirmą kartą per dvi savaites į Avdijivką pavyko pristatyti duonos. „Tai labai pavojinga, bet duona į miestą buvo pristatyta“, – pabrėžė jis.

Be to, pasak V. Barabašo, evakuacija nesustoja. „Vakar (spalio 24 dieną) ją sustabdėme, nes vyko masinis apšaudymas, nukreiptas į kelią. Tikiuosi, kad šiandien (spalio 25 dieną) evakuosime tuos, kuriems numatyta tokia evakuacija. Bet mes atsižvelgsime į saugumo komponentą“, – pridūrė V. Barabašas, pabrėždamas, kad „absoliučiai būtina palikti miestą, kad ir kas nutiktų, nes gyvybė yra svarbiausia“.

Kaip praneša „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos gynybos pajėgomis, Rusijos okupantai nesiliauja bandę apgulti Avdijivką, nors ir patiria didžiulių nuostolių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją