Šalies Vidaus reikalų ministerija teigė, kad per balandžio 25 dienos žemės drebėjimą dar 14 123 žmonės buvo sužeisti. Iš jų 6 512 yra gydomi ligoninėse.

„Tačiau šis (žuvusiųjų) skaičius veikiausiai dar didės“, - sakė Nepaprastųjų operacijų centro pareigūnas.

Daugiau kaip 100 žmonių per šį žemės drebėjimą taip pat žuvo kaimyninėje Indijoje ir Kinijoje.

Dabar didžiausias dėmesys skiriamas ne gyvųjų paieškoms griuvėsiuose, bet pagalbos suteikimui tiems žmonėms, kurie yra įstrigę tolimuose skurdžios šalies rajonuose.

Rasti užsieniečių palaikai

Nepalo populiariame Langtango kalnų žygių pėsčiomis regione po pražūtingo praėjusio savaitgalio žemės drebėjimo policija aptiko daugiau kaip 50 žmonių palaikų, tarp jų šešių užsieniečių, sekmadienį pranešė vienas aukšto rango vietos pareigūnas.

Po 7,8 balo stiprumo žemės drebėjimo, kuris įvyko balandžio 25 dieną ir per kurį žuvo daugiau kaip 7 tūkst. žmonių, Langtange gali būti dingę dar 100 turistų.

Langtangui priklausančio Rasuvos rajono vadovaujantis pareigūnas Uddavas Prasadas Bhattarai sakė, kad regione, kuriame kilo žemės drebėjimo sukeltos sniego lavinos, minimi palaikai pastarosiomis dienomis buvo rasti įvairiose vietose. Dalis jų buvo užversti griuvėsių nuolaužomis.

„Iki šiol Langtango rajone ištraukėme 51 žmogaus kūną. Šeši iš jų yra turistai. Skaičiuojame, kad šiame rajone gali būti dingę dar maždaug 100 turistų“, - sakė U. P. Bhattarai.

„Mūsų prioritetas buvo ištraukti išgyvenusius žmones. Išgelbėjome per 350 žmonių, maždaug pusė iš jų buvo turistai ar vedliai“, - sakė jis naujienų agentūrai AFP į šiaurę nuo Katmandu esančioje Rasuvoje.

„Manome, kad dabar esame išgelbėję didžiąją dalį išgyvenusiųjų. Dabar gabensime žemyn žuvusiųjų palaikus“, - pažymėjo jis.

Turizmo departamento vadovas Tulsi Gautamas sekmadienį sakė, kad iki šiol visoje šalyje buvo rasti 54 žuvusių užsieniečių kūnai.

Europos Sąjungos diplomatai penktadienį nurodė, kad Nepale vis dar nepavyksta susisiekti su maždaug 1 tūkst. Europos šalių piliečių, bet manoma, kad daugelis jų yra saugūs, tik nepasiekiami ryšio priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)